Nieuwe website

 
Zoals je misschien al wel hebt gemerkt, is mijn website veranderd van layout.

De reden daarvoor is dat ik twee websites heb, een WordPress blog en mijn portfolio site die werd gehost bij 1x.com.

Omdat ik beide sites van dezelfde layout wou voorzien én omdat ik enorm tevreden ben van de mogelijkheden die WordPress biedt, besloot ik om voor zowel www.timcorbeel.com als voor www.timcorbeel.be (ticor.be) WordPress te (blijven) gebruiken.

Nadat ik dit besluit had genomen, kon de zoektocht naar een geschikt template beginnen.

Ik bekeek de mogelijkheden van verschillende gratis en betalende WordPress templates en uiteindelijk waren er twee (betalende) mogelijkheden die me aanspraken ProPhotoBlogs en RAWfolio.

Zowel RAWfolio als ProPhotoBlogs bieden mooie default templates aan die, indien gewenst, volledig aan te passen zijn.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor RAWfolio: Klik hier voor meer details
 
 
RAWfolio is een nieuwe speler op de markt van WordPress templates die gericht zijn op de fotograaf.

Het grote verschil tussen ProPhotoBlogs en RAWfolio is dat ProPhotoBlogs in de eerste plaats blog templates aanbiedt, terwijl het RAWfolio framework in de eerste plaats een website template is waar bijkomend een WordPress blog is in geïntegreerd.

Op dit moment is RAWfolio nog in de beta-fase en daardoor is het tot 15 mei verkrijgbaar aan een voordelige prijs.

Het basistemplate van RAWfolio is het framework.  Eens je dit hebt gekocht kan je eventueel een bijkomend add-on theme kopen.  Momenteel zijn er drie extra themes beschikbaar: klik

Ik maak op op dit moment gebruik van alleen het framework zonder extra add-on theme.

Dankzij het RAWfolio menu, dat beschikbaar is in het WordPress Dashboard, is de website en blog volledig en gemakkelijk  aan te passen naar wens en indien je iets kent van CSS kan je het helemaal aan je eigen behoefte aanpassen.
 
[singlepic id=53 w=640 h=595 float=center]
 
Ik heb het RAWfolio framework nu een goede week geleden gekocht en heb al redelijk wat tijd gespendeerd aan het “spelen” met de verschillende mogelijkheden.

Vandaag werden er ook weer nieuwe features toegevoegd, waaronder de mogelijkheid om foto’s uit een blogpost automatisch te laten toevoegen in je portfolio.

Over RAWfolio’s service kan ik alleen maar positief zijn.
Het contact met de ontwikkelaar verloopt heel vlot.  Vragen worden heel snel beantwoord en de kleine problemen (beta fase remember) worden snel opgelost.  Ook werden suggesties die ik gaf snel toegevoegd aan de al uitgebreide mogelijkheden.

Je merkt onmiddellijk dat de persoon achter RAWfolio enorm gedreven is en feedback ten volle appreciëert.

Ik ben heel tevreden van wat RAWfolio te bieden heeft en ik hoop dat mijn nieuwe website(s) ook jullie bevalt.

Als ook jij overweegt om het RAWfolio framework te kopen dan kan je volgende code gebruiken om 10% korting te krijgen op de aankoopprijs: 11CORBEEL10

Kijk eens rond en indien je vragen of opmerkingen (verbeterpunten, …) hebt, laat dan gerust een reactie na.

4 thoughts on “Nieuwe website

 1. ian segal says:

  bedankt om dit te delen. ik wil net dezelfde stap zetten (integratie van website met blog in wordpress) en kende RAWfolio niet. gratis themes geven me toch net niet wat ik zoek, dus ik ga dit zeker overwegen!

  Reply
  1. Tim Corbeel says:

   Graag gedaan Ian. Ik heb gisteren nog contact gehad met de ontwikkelaar en er zouden nog een 8tal add-on themes worden gereleased de komende maanden. Voorlopig doe ik verder met het framework. Het voldoet aan wat ik nodig heb.

   Reply
 2. Llnda says:

  Blij dat ik je website tegen kwam! Heb nu een flash site met een hele simpele layout. Maar zoals bekend loop ik tegen de beperkte SEO mogelijkheden aan.
  Jouw website ziet er super uit en ben ook erg enthousiast over hetgeen RAWfolio laat zien. Toch eens proberen, denk ik..
  Enorm bedankt voor het delen en je positieve ervaringen hierboven.

  Reply
  1. Tim Corbeel says:

   Dank je wel Linda. :)
   Jouw website mag er zeker ook zijn hoor. Mooi gebruik van kleuren en het beeld staat centraal.
   Geen overbodige poespas.
   Ook goed om zien dat je website ook op niet flash-friendly toestellen werkt (iPad bv.).
   Maar inderdaad SEO is niet onbelangrijk en daar is WordPress wel sterk in.
   Succes met je keuze. ;)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *